Rotumestarit

Suomen Hollanninpaimenkoirat ry on järjestänyt vuosittain hollanninpaimenkoirien rotumestaruuskilpailut jo vuodesta 2001 alkaen. Vuosilukua klikkaamalla pääset tarkastelemaan kunkin vuoden ja lajien tuloksia.

Rotumestaruuskilpailujen säännöt

Joko koiran omistajan tai sen ohjaajan on oltava Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n jäsen kilpaillakseen rotumestaruus-tittelistä. Rotumestaruus-kilpailuun voivat osallistua vain hollanninpaimenkoirat, jotka on rekisteröity FCI:n hyväksymään rekisteriin. Kuitenkin myös muut, kuin yhdistyksen jäsenet saavat ko. kokeisiin osallistua, mutta kyseiset koirakot eivät voi kilpailla rotumestaruudesta.

Palveluskoirakokeet

Tottelevaisuuskokeet, rally-toko

Agility

Yleistä: Rotumestaruus on kilpailu, joka käydään kerran vuodessa virallisten agilitykilpailujen yhteydessä. Rotumestaruudessa koirakot kilpailevat yhdellä virallisella radalla. Pienimmän tuloksen saanut koirakko voittaa. Mikäli pisteet menevät tasan on voittaja se, jolla on nopeampi aika. Jos kahdella parhaalla koirakolla on täsmälleen sama tulos myös ajan suhteen, paremman koirakon valitsee tuomari.

Järjestäminen: Hollanninpaimenkoirien rotumestaruuden järjestämisestä vastaa yhdistyksen agilityvastaava ja hän voi pyytää avukseen muutamasta henkilöstä koostuvan työryhmän. Työryhmä toimii kilpailun järjestävän seuran apuna. Työryhmä hoitaa rotumestaruuden tuloslaskennan sekä palkintojenjaon. Rotumestaruudesta ei saa seurata lisätyötä kilpailuja järjestävälle seuralle.

Osallistumisoikeus: Koiran on oltava yli 18kk ikäinen sekä terve. Kilpailussa noudatetaan voimassaolevia Suomessa käytettäviä agilitysääntöjä sekä asetettuja dopingmääräyksiä. Koiran on oltava tunnistusmerkitty ja rekisteröity. Juoksuinen narttu ei voi osallistua kisaan, poikkeuksena 3-luokka johon juoksuinen narttu saa osallistua.

Palkitseminen: Kaikki hollanninpaimenkoirien karvamuunnokset kilpailevat keskenään rotumestaruudesta. Rotumestaruus jaetaan jokaisessa kilpailuluokassa parhaimman tuloksen saaneelle koirakolle. Koirakon tulee saada tulos saadakseen rotumestaruuspalkinnon. Palkinnot jaetaan muun palkintojenjaon yhteydessä. Palkitut pyritään kuvaamaan yhdistyksen lehteä varten.