Uroslista

Päivitetty 22.4.2022

Urosten omistajat huomio!

Rodun elinvoimaisena pitäminen vaatii sitä, että mahdollisimman paljon eri yksilöitä saataisiin käytettäväksi jalostukseen. Mikäli omistat uroksen, jolla koet olevan annettavaa rodulle ja jota voisit harkita käytettäväksi jalostukseen, ilmoita uroksen tiedot ja omat yhteystietosi jalostustoimikunnalle.

Uroslistalle ilmoittaminen ei vaadi koiralta mitään tuloksia, vain sen perustiedot (nimi, syntymäaika, rekisterinumero) riittävät. Halutessasi voit ilmoittaa myös seuraavat terveystiedot: MyDogDna-profiili, DNA-profiili, DM, SDCA1, SDCA2, von Willebrandt, kilpirauhastulokset, K-locus (laboratorio mainittava tai jälkeläisnäyttö) ja pitkäkarvan kantajuus.  Oleellista ei kuitenkaan ole, onko koiralla vielä terveys- tai muita tutkimuksia tehtynä, vaan tarkoituksena on kerätä mahdollisimman kattavasti tietoja saatavilla olevista eri yksilöistä. Listalle uroksen ilmoittaminen ei sido mihinkään, omistaja/jalostusoikeuden haltija päättää täysin siitä, kenelle urostaan antaa. Ilmoittajan tulee olla koiran omistaja tai jos koiran tiedot/tulokset ilmoittaa joku muu kuin omistaja, tämän tulee olla yhdistyksen jäsen ja hänellä tulee olla lupa tietojen antamiseen.

Jalostustoimikunnan toivomuksena on, että uroksen omistaja antaa suostumuksensa yhteystietonsa (esim. sähköpostiosoite) julkaisemiseksi uroslistalla. Muussa tapauksessa uroksen omistaja voi antaa jalostustoimikunnalle suostumuksensa antaa yhteystietonsa kiinnostuneille nartunomistajille.

east Lomake uroslistan tietojen lähettämistä varten

Yhteys

Jalostustoimikunta
jalostus@holsku.fi