Jalostusurokset

Päivitetty 19.1.2018

Omistatko uroksen, jota saa käyttää jalostukseen sopivan nartun löydyttyä? Mikäli omistat, pyydämme sinua ilmoittamaan uroksesi tiedot jalostustoimikunnalle.

Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n jalostustoimikunta alkaa ylläpitää uroslistaa jalostukseen käytettävissä olevista uroksista. Listan tarkoituksena on tuoda esille mahdollisimman laajasti käytettävissä olevat Suomessa asuvat urokset. Lista tulee palvelemaan sekä kasvattajia että urosten omistajia.

Listaa tullaan ylläpitämään ja päivittämään Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n nettisivuilla. Listalle lisätään jäsentemme omistuksessa olevia uroksia ja se julkaistaan viimeistään maaliskuussa, mutta tietoja aletaan kerätä jo nyt. Tiedot julkaistaan sekä suomeksi että englanniksi. Vaikka uros on listalla, säilyy täysi päätäntävalta uroksen jalostuskäytöstä silti aina uroksen omistajalla.

Uroksen omistaja, lähetä seuraavat jalostuksen kannalta tarpeelliset tiedot koirastasi sähköpostilla jalostustoimikunnalle (kirjoita otsikkoon ”uroslistalle”):

– Linkki jalostustietojärjestelmään.
– Kopiot eläinlääkärin/tutkimuslaboratorion lausunnoista koskien koiran sellaisia terveystutkimuksia, jotka eivät näy jalostustietokannassa. Todistuksessa tulee olla koiran virallinen nimi tai rekisterinumero.
– Omistajan nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Näitä ei julkaista nettisivuilla, vaan uroksesta kiinnostunut henkilö saa omistajan tiedot jalostustoimikunnalta.
– Tieto siitä, onko uroksella jälkeläisiä Suomen ulkopuolella.

Jos haluat esitellä urostasi myös valokuvin, julkaisemme kolme valokuvaa: pääkuvan, sivukuvan ja harrastuskuvan sekä mahdollisen linkin yhteen YouTube-videoon. Voit myös kirjoittaa koirastasi kuvauksen omin sanoin.

Uros poistetaan listalta sen täytettyä 10 vuotta, mikäli omistaja ei sitä aikaisemmin pyydä poistamista. Myös yli 10-vuotias uros voidaan pitää listalla, mikäli omistaja niin haluaa ja ilmoittaa siitä jalostustoimikunnalle. Kun uros poistetaan listalta, poistetaan samalla myös omistajan tiedot uroslistan omistajarekisteristä. Lisääminen/poistaminen listalle tapahtuu jalostustoimikunnan sähköpostin kautta.

Toivomme, että mahdollisimman moni lähettää tiedot koirastaan! Koiralla ei tarvitse olla vielä kaikkia vaadittuja terveystutkimuksia tehtynä, vaan ne voidaan tehdä siinä vaiheessa, mikäli urosta halutaan käyttää jalostukseen. Vinkkaathan kaverillekin tästä!

Jos et vielä ole yhdistyksemme jäsen, laita sähköpostia jäsensihteerille, niin saat liittymis- ja jäsenmaksutiedot.

Mukavaa kevään odotusta,

Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n jalostustoimikunta

Yhteys

Jalostustoimikunta
jalostus@holsku.fi