Uroslista

Päivitetty 21.2.2021

Urosten omistajat huomio!

Rodun elinvoimaisena pitäminen vaatii sitä, että mahdollisimman paljon eri yksilöitä saataisiin käytettäväksi jalostukseen. Mikäli omistat uroksen, jolla koet olevan annettavaa rodulle ja jota voisit harkita käytettäväksi jalostukseen, ilmoita uroksen tiedot ja omat yhteystietosi jalostustoimikunnalle, jalostus@holsku.fi.

Uroslistalle ilmoittaminen ei vaadi koiralta mitään tuloksia, vain sen perustiedot (nimi, syntymäaika, rekisterinumero) riittävät. Oleellista ei ole, onko koiralla vielä terveys- tai muita tutkimuksia tehtynä, vaan tarkoituksena on kerätä mahdollisimman kattavasti tietoja saatavilla olevista eri yksilöistä. Voit ilmoittaa listalle myös käytössäsi olevan pakastesperman. Listalle uroksen ilmoittaminen ei sido mihinkään, omistaja/jalostusoikeuden haltija päättää täysin siitä, kenelle urostaan antaa. Uroslistalle uroksen ilmoittaminen ei vaadi yhdistyksen jäsenyyttä.

Jalostustoimikunnan toivomuksena on, että uroksen omistaja antaa suostumuksensa yhteystietonsa (esim. sähköpostiosoite) julkaisemiseksi uroslistalla. Muussa tapauksessa uroksen omistaja voi antaa jalostustoimikunnalle suostumuksensa antaa yhteystietonsa kiinnostuneille nartunomistajille. Mainitse viestissäsi, mikäli et halua yhteystietoasi näkyviin uroslistalle.

Ilmoita siis jalostustoimikunnalle jalostus@holsku.fi:

  • Koiran nimi
  • Syntymäaika
  • Rekisterinumero
  • Linkki KoiraNettiin tai muuhun tietokantaan
  • Omistajan / jalostusoikeuden haltijan yhteystieto, esim. sähköpostiosoite (ja saako tiedon julkaista uroslistalla)
  • Halutessasi 1 kuva koirasta (mieluiten vaakakuva ja tarpeeksi iso) Huom.! Kuvien käytöstä tulee olla kuvaajan lupa.
  • Tieto käytettävissä olevasta pakastespermasta

Yhteys

Jalostustoimikunta
jalostus@holsku.fi