Pentulista

Pentulistalta löydät yhdistyksen pentuvälityksessä olevat pentueet. Pentulistalta löydät tiedot pentueen vanhemmista. Listaan on myös merkitty tieto siitä, täyttääkö yhdistelmä yhdistyksen jalostussuositukset. Suomen Hollanninpaimenkoirat ry on asettanut jalostussuositukset, jotka jalostusyksilöiden tulee täyttää. Voit tutustua yhdistyksen asettamiin jalostussuosituksiin täällä.

Suunnitellut pentueet
Toteutuneet pentueet

Pentueen ilmoittaminen listalle

Kasvattaja, ilmoittaessasi pentueen pentulistalle, kirjaathan viestiisi kummankin vanhemman osalta seuraavat tiedot: lonkat, kyynärpäät, LT, kokeet, näyttelyt, muut mahdolliset terveystiedot, sekä muunnoskohtaiset terveystulokset: pk kilpirauhastulos; lk selkä; kk silmät. Muunnoskohtaisten terveystulosten osalta tulisi ilmoittaa tutkimusajankohta. Laitathan viestiin mukaan myös linkin koirien tietoihin (KoiraNet tai vastaava). HUOM! Jos terveystulos ei näy KoiraNet:issä, tulee sen olla liitettävissä tiettyyn koiraan virallisen nimen, sirunumeron tai rekisterinumeron avulla, muussa tapauksessa terveystulosta ei voida hyväksyä. Pentulistalle on mahdollista ilmoittaa myös lisätietoja pentueesta, esimerkiksi sukusiitosprosentti, tieto keinosiemennyksestä ym.

Lähetäthän pentueen tiedot jalostustoimikunnalle sellaisessa muodossa, että pentulistan päivittäjä pystyy kopioimaan pentueen tiedot suoraan viestistä. Tällä tavoin nopeutat pentulistan päivittymistä ja varmistat pentueesi tietojen näkyvän listalla oikein.

Yhdistyksen kasvattajalistalla julkaistaan kasvattajat, jotka ovat Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n jäseniä ja ovat kasvattaneet pentueen tai ilmoittaneet yhdistyksen listalle pentuesuunnitelmansa. Kasvattajalistalla mainitut kasvattajat sitoutuvat ilmoittamaan kaikki hollanninpaimenkoirapentueensa yhdistyksen pentulistalle kahden viikon kuluessa pentujen syntymästä. Pentueilmoitusta pidetään pentulistalla siihen asti kunnes pennut täyttävät 12 viikkoa, jollei kasvattaja itse pyydä ilmoituksen poistoa aiemmin.

Pentuvälitys

Heidi Säynevirta
Puh. 044 5575767
jalostus@holsku.fi

Pentulistan päivitykset ja muutokset

jalostus@holsku.fi