Pentulista

Pentulistalta löydät yhdistyksen pentuvälityksessä olevat pentueet. Pentulistalta löydät tiedot pentueen vanhemmista. Listaan on myös merkitty tieto siitä, täyttääkö yhdistelmä yhdistyksen jalostussuositukset. Suomen Hollanninpaimenkoirat ry on asettanut jalostussuositukset, jotka jalostusyksilöiden tulee täyttää. Voit tutustua yhdistyksen asettamiin jalostussuosituksiin täällä.

east Suunnitellut pentueeteastToteutuneet pentueet

Pentueen ilmoittaminen listalle

Kasvattaja, ilmoitathan suunnitellun tai jo syntyneen pentueesi yhdistyksen pentulistalle tällä sähköisellä lomakkeella, tai sähköpostitse jalostustoimikunnalle (jalostus@holsku.fi). Sähköpostitse voi pyytää myös pentuetta poistettavaksi listalta. Syntyneet pentueet poistetaan listalta automaattisesti pentujen täyttäessä 12 viikkoa, ellei kasvattaja itse pyydä ilmoituksen poistoa aiemmin. Kasvattaja vastaa ilmoittamiensa tietojen oikeellisuudesta.

Kasvattaja, listaathan koirien tiedot pentulistalla näkyvässä muodossa jalostustoimikunnalle ja lähetät tarvittavat liitteet viestin mukana. Liitteistä tulee poistaa kaikki ihmisten/koiranomistajien henkilötiedot. Huomioithan, että julkaisemme vain viralliset geenitestitulokset. Jalostustoimikunnalle tulee toimittaa selkeä lista koirien tiedoista pelkän jalostustietokannan linkin sijaan. Koiran terveystulosten tulee olla voimassa astutushetkellä. Mainitsethan viestissäsi myös sen, täyttyykö jalostussuositukset ja jos eivät täyty, niin miksi. Ulkomaisten koirien kohdalla jalostustoimikunta pyytää liitteeksi sen maan jalostussuosituksia (linkki jalostussuosituksiin tai liitteenä jalostussuositukset). Huomiothan, että ilmoituksen julkaisuun voi kulua tovi tiedoista riippuen.

Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n jäsenet voivat ilmoittaa itsensä yhdistyksen kasvattajalistalle pentueilmoituksen yhteydessä. Kasvattajalistalla julkaistaan kaikki kasvattajat, jotka ovat yhdistyksen jäseniä ja ovat kasvattaneet pentueen tai ilmoittaneet yhdistyksen listalle ajankohtaisen pentuesuunnitelmansa. Kasvattajalistalla mainitut kasvattajat sitoutuvat ilmoittamaan kaikki hollanninpaimenkoirapentueensa yhdistyksen pentulistalle kahden viikon kuluessa pentujen syntymästä.

HUOM! Mikäli terveystulos ei näy KoiraNet:issä (esimerkiksi kilpirauhastutkimustulos, ulkomaisten koirien terveystulokset ja geenitestitulokset), lähetä pentueilmoituksen liitteenä kopio virallisesta tutkimustuloksesta. Peitä omistajan tiedot, mutta koiran yksilöintitiedot tulee näkyä yksiselitteisesti, eli tuloksen tulee olla liitettävissä tiettyyn koiraan sen virallisen nimen, sirunumeron tai rekisterinumeron avulla. Muussa tapauksessa terveystulosta ei voida julkaista.

Pentuvälityksen sähköposti

jalostus@holsku.fi