Tiedotteet

27.2.2021 Jalostustoimikunta tiedottaa: Uroslista

Urosten omistajat huomio! On aika päivittää harmittavan vähälle huomiolle jäänyttä uroslistaa. Rodun elinvoimaisena
pitäminen vaatii sitä, että mahdollisimman paljon eri yksilöitä saataisiin käytettäväksi jalostukseen. Jalostustoimikunta on päättänyt uudistaa uroslistaa ja helpottaa urosten ilmoittamista sinne.

Jalostusuros-listan ohjeistus


30.1.2021 Jalostustoimikunta tiedottaa: Pentueilmoituslomake

Jalostustoimikunta on tehnyt pentueilmoituslomakkeen, jonka kautta jatkossa kaikkien yhdistyksen kasvattajien tulee ilmoittaa suunnitellut ja syntyneet pentueensa. Lomakkeen kautta voi myös pyytää pentuetta poistettavaksi listalta. Syntyneet pentueet poistetaan listalta automaattisesti pentujen täyttäessä 12 viikkoa, ellei kasvattaja itse pyydä ilmoituksen poistoa aiemmin. Samalla lomakkeella yhdistyksen jäsenet voivat ilmoittaa itsensä yhdistyksen kasvattajalistalle pentueilmoituksen yhteydessä. Lomakkeen tarkoituksena on helpottaa sekä kasvattajien pentueiden ilmoittamista että jalostustoimikunnan työtä.

Pentueilmoituslomake

Mikäli sinulla on ongelmia lomakkeen täyttämisessä tai haluat antaa palautetta ja kehitysideoita lomakkeeseen, ota yhteyttä jalostustoimikuntaan (jalostus@holsku.fi).


18.11.2020 Leiri 2021

Vuosi alkaa olla loppumaisillaan ja aika suunnata katse kohti tulevaa vuotta. Ensi vuodelle olisi tarkoitus järkätä leiri jossain vaiheessa, kunhan tämä korona antaa mahdollisuuden. Leirin suunnittelun helpottamiseksi otan vastaan toiveita mitä haluatte tulevalta leiriltä. Missä päin leiri halutaan järjestää? Mitä lajia haluatte harrastaa / kokeilla? Mihin aikaan vuodesta leiri järjestetään?

Samalla kyselen halukkuutta osallistua leirin suunnittelu-organisaatioon. Etsin kanssani järjestäjiä organisaatioon: majoitus- ja ruokailu-vastaava, kouluttaja-vastaava, mainos-vastaava, ohjelma-vastaava. Kyselyyn vastaamalla pääset vaikuttamaan ensi vuoden leirin järjestämiseen, vaikka et olisikaan halukas osallistumaan leirin itse järjestelyihin.

Linkki kyselyyn

Vastaa viimeistään 17.1.2021!

Yhteys: Sanni Haapasalmi, sanni.haapasalmi@gmail.com


30.9.2020 Kevät/syyskokouksessa käsitellyt asiat

Toimihenkilöt 2021

Hallitus 2021

 • Outi Sipinen, puheenjohtaja
 • Outi Soulasmaa
 • Sanni Haapasalmi
 • Anni Petäjoki
 • Saana Siitonen
 • Anneli Fellman
 • Anni Roiha

Jalostustoimikunta 2021

 • Saana Siitonen, puheenjohtaja
 • Sanna Korhonen
 • Ulrika Biström
 • Dita Trög
 • Anni Roiha

Muut toimihenkilöt

 • Toiminnantarkastaja 2021: Katariina Granqvist
 • Varatoiminnantarkastaja 2021: Ulrika Biström
 • Koe- ja kilpailutoimikunnan puheenjohtaja: Anni Roiha
 • Erikoisnäyttelyn puheenjohtaja 2022: Tarja Wink (Erikoisnäyttely tullaan pitämään Oulussa 2.7.2022)

Uudet Kunniajäsenet

 • Ulla Eerikäinen
 • Tarja Wink
 • Minna Pärssinen

Muut käsitellyt asiat

Jalostustoimikunnalta saatu uusi muotovaliosääntö- esitys hylättiin. Asiasta äänestettiin kokouksessa ja sääntöä ei hyväksytty. Säännön muuttamisen mietintää jatketaan ja tehdään uusi muotovalio-esitys todennäköisesti kevätkokouksessa 2021. Muotovaliosäännössä eniten kielteisyyttä herättivät lajien, joissa ei ole ollenkaan laukauksia, hyväksyntä muotovaliosääntöön. Laukausvarmuudessa koettiin olevan jo sen verran ongelmia, että asiaa ei haluta lieventää niin, että ilman laukausten testaamista koira voisi saada valio-arvonimikettä.

Kokouksessa päätettiin lähteä työstämään WDSF holsku MM-kisoja vuodelle 2023. WDSF:lle päätettiin vastata alustavasti myöntyvästi vastaanottaa MM-kisat Suomeen vuonna 2023. Nyt perustettava toimikunta tekee ja toimittaa budjetti-esityksen hallitukselle kisojen järjestelyihin liittyen. Kokouksessa annettiin hallitukselle valtuudet hyväksyä tai hylätä budjettilaskelma ja tehdä sen perusteella lopullinen päätös, onko yhdistyksellä mahdollisuutta kisoja järjestää. Budjettilaskelman hyväksymisen jälkeen lähetetään lopullinen varmistus/hylkäys WDSF:lle tämän vuoden puolella. MM-toimikunnan puheenjohtajaksi valittiin kokouksessa Tarja Wink, jolle annettiin kokouksessa lupa kasata tarvittavat ihmiset toimikunnan henkilöiksi, jotta budjettilaskelma saadaan tehtyä ja lopullinen päätös kisoista tehtyä laskelman perusteella. Jos kisat hyväksytään ja asia lähtee etenemään, voidaan puheenjohtajaa tarvittaessa vaihtaa yhdistyksen kokouksen päätöksellä.

Kannatusjäsenyyttä ei lähdetty muuttamaan, sillä kannatusjäsenyys haluttiin jättää entiselleen, eikä muuttaa sitä ulkomaisia jäseniä varten. Tehtiin uusi sääntömuutosehdotus “etäjäsenyydestä”, mikä mahdollistaisi ulkomailla asuvien henkilöiden seurata Suomen hollanninpaimenkoirien toimintaa mm. sosiaalisen median kautta.

Monia sääntömuutoksia hyväksyttiin, mutta joitain myös hylättiin. Osaan tehtiin vielä pieniä sanamuutoksia. Sääntömuutoksista on erillinen muistio, mistä näkee esityksessä olleet säännöt sekä kokouksessa tehdyt muutokset, hyväksynnät ja hylkäykset. Sääntömuutoksia työstetään vielä kokouksessa tehtyjen esitysten mukaisesti ja uudet sääntömuutokset sekä jo tässä kokouksessa kertaalleen hyväksytyt säännöt tullaan käsittelemään vielä uudestaan kevätkokouksessa 2021.Mikäli kokouksessa ei tule enää uusia muutoksia/hylkäyksiä, tullaan sääntömuutoksia hakemaan jo ensi vuonna. Sääntömuutoksista saa lähettää vielä kommentteja/ehdotuksia hallitukselle tammikuun loppuun asti.

Jäsenmaksut pidetään samana vuonna 2021.

Sääntömuutosmuistio


25.6.2020 Uusi HolskuShop avattu!

Hei holskuväki! Nyt on avattu yhdistykselle aivan uudenlainen kerhotuotekauppa, HolskuShop, josta löytyy tuotteita joka lähtöön! Aivan mahtavia avajaistarjouksia! Tarjolla niin vaatteita, kasseja, päähineitä, sateenvarjoja… Ehdotuksia tuotteista ja kuvista jne otetaan jatkon kannalta myös vastaan! Myös ehdotuksia uusista holskuaiheisista kuvista ja/tai kuvantekijöistä otetaan vastaan.

ALEALEALEALE!

Samalla kerhon vanha tuotemyyntivarasto myydään alennushinnoin pois. Tuotteita erittäin rajoitetusti, joten varaa pian omasi! Jäljellä olevat tuotteet ja koot näet kuvista. Tarvittaessa hintoihin lisätään postimaksu, mikä ei kovin suuri ole toki tuotteita voi varata ja noutaa esim. tulevalta holskuleiriltä elokuun lopussa. Molemmilla tavoilla tuet Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:tä!

Vanha varasto:

 • T-paidat 5 €
 • Holskukuvalliset vetoketjunvetimet ja avaimenperät 1,50 €
 • Naru-avaimenperät 3 €
 • Hihamerkit 5 €
 • Treenitaskut yhdistyksen hihamerkillä 35 €

Näistä ota yhteyttä rahastonhoitajaan.

Yhteys: rahastonhoitaja@holsku.fi


20.4.2020 Koronaviruksen vaikutus yhdistyksen toimintaan

Tämä tiedote on lähetetty sähköpostitse osoitteensa ilmoittaneille jäsenille.

Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n hallitus on joutunut tekemään seuraavia päätöksiä vallitsevasta koronavirustilanteesta johtuen:

Yhdistyksen kevätkokous 4.4.2020 Hämeenlinnassa jouduttiin perumaan. Hallitus ei vielä tiedä, pystytäänkö kevätkokous pitämään toisena ajankohtana vai siirretäänkö kevätkokouksessa käsiteltävät asiat suoraan syyskokoukseen. Toivomme jäsenistöltä ymmärrystä ja malttia tässä uudessa tilanteessa, joka nyt vallitsee. Koronavirustilanne vaikuttaa myös holsku-hallituksen työskentelyyn, joten joissakin asioissa voi kestää tänä vuonna hieman tavanomaista pidempään. Vuoden Holsku 2019 palkinnot postitetaan voittajille heti kun mahdollista.

Suomen Kennelliitto on päättänyt hallituksen kokouksessaan 9.4.2020, että 1.6.-31.7.2020 järjestettävät koiranäyttelyt voidaan perua tai siirtää järjestettäviksi 1.8.2020-30.4.2021.

Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n hallitus on tehnyt päätöksen, että hollanninpaimenkoirien erikoisnäyttely Oulussa 4.7.2020 joudutaan valitettavasti perumaan. Tässä tilanteessa emme koe erikoisnäyttelyn järjestämistä järkeväksi ja turvalliseksi, joten seuraavan kerran erikoisnäyttely tullaan järjestämään 10.7.2021 Pöytyällä ja sen jälkeen toivottavasti paremmalla onnella Oulussa vuonna 2022. Erikoisnäyttelyn yhteydessä pidettäväksi suunniteltu agilityn rotumestaruuskilpailu siirtyy syyskuulle, ja se järjestetään Keminmaassa 19. tai 20.9 (aika tarkentuu myöhemmin). Myös muita vuodelle 2020 suunniteltuja tapahtumia voidaan joutua perumaan tai siirtämään. 

Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n hallitus haluaa muutenkin ottaa vallitsevan pandemiatilanteen huomioon. Tilanne on varmasti monille raskas, joten hallitus on tehnyt päätöksen antaa jäsenille kuukauden lisää maksuaikaa vuoden 2020 jäsenmaksuille. Jäsenmaksun uusi eräpäivä on siten 31.5.2020. Mikäli haluatte jatkaa yhdistyksen jäsenenä, mutta jäsenmaksu tuottaa vallitsevassa tilanteessa ongelmia, voitte aina ottaa yhteyttä jäsensihteeriimme  ja pyytää lisää maksuaikaa/ sopia maksun suorittamisesta useammassa erässä. Jos et kuitenkaan halua enää jatkaa yhdistyksen jäsenenä, toivomme siitäkin ilmoitusta jäsensihteerille. Tällä tavalla saamme nopeammin päivitettyä jäsenrekisterimme ajan tasalle, eikä meidän tarvitse turhaan käyttää aikaamme maksumuistutuksiin tai erottamisten miettimiseen.

Kaikesta huolimatta, nautitaan keväästä ja yhteisestä ajasta koiriemme kanssa!

Tervettä kevään jatkoa toivottaa,
Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n hallitus

Yhteys: Jäsensihteeri, jasensihteeri@holsku.fi


15.3.2020 Kennelliitto ja Palveluskoiraliitto peruu kaikki kevään koiraharrastustapahtumansa

Kennelliiton hallitus päätti 12.3.2020 toimenpiteistä, joilla pyritään estämään COVID-19 -koronaviruksen leviämistä. Kaikki koiranäyttelyt, kokeet ja kilpailut sekä Kennelliiton järjestämät muut tilaisuudet perutaan 31.5.2020 saakka. Myös kaveri- ja lukukoirien vierailut perutaan.

Suomen Palveluskoiraliitto seuraa Suomen Kennelliiton linjausta toimista koronaviruksen suhteen. Kaikki Palveluskoiraliiton hallinnoimien lajien kokeet, kilpailut ja testit perutaan ajalta 13.3.-31.5.2020. Myös kurssit perutaan tältä ajalta sekä Palveluskoiratapahtuma (erikoisnäyttely).

Lisätietoja Kennelliiton tiedoitteessa.


10.3.2020 Rotumääritelmään muutos – Hollanninpaimenkoirille käyttökoiran asema

Touko-kesäkuussa 2019 Hollannin molemmat hollanninpaimenkoirayhdistykset VVHH ja NHC äänestivät sen puolesta, että FCI:ltä voidaan anoa rodulle käyttökoirastatus. Lopullisesti asian eteenpäinviemisestä päätti rodun kotimaan kennelliitto Raad Van Beheer. Perjantaina 10.1.2020 Raad Van Beheer ilmoitti rodun kotimaan yhdistyksille, että vuonna 2019 FCI:lle jätetty anomus hollanninpaimenkoirien kaikkien karvamuunnosten käyttökoirastatuksesta on hyväksytty FCI:n yleiskomiteassa 21.12.2019. Tämä tarkoittaa, että käyttökoirastatus koskee kaikkia FCI:n jäsenmaita ja yksittäinen maa ei voi päättää asiasta toisin. Rotumääritelmä muuttui vain FCI:n luokituksen osalta. Hollanninpaimenkoira on jatkossa käyttö- ja paimenkoira, joka valioituu kansainväliseksi muotovalioksi (C.I.B.) käyttökoetuloksella.

Jatkossa hollanninpaimenkoira voi:

 • vastaanottaa CACIT (kansainvälinen käyttösertifikaatti) ja CACITR (kansainvälinen paimennussertifikaatti)
 • saada tittelit C.I.T. (kansainvälinen käyttövalio) ja C.I.TR. (kansainvälinen paimennusvalio)
 • osallistua KV-näyttelyissä käyttöluokkaan (ennen oli mahdollista vain kansallisissa näyttelyissä ja käyttöluokkaan vaadittiin käyttövalionarvo)

Rotumääritelmän muutoksen jälkeen hollanninpaimenkoira saa 4 CACIB:lla kansainvälisen näyttelyvalion arvon C.I.E. Kansainväliseen muotovalionarvoon C.I.B. riittää 2 CACIB:ia ja lisäksi tarvitaan hyväksytty käyttökoetulos. Vaadittavat käyttökoetulokset löytyvät Kennelliiton sivuilta: https://www.kennelliitto.fi/lomakkeet/kansainvaliset-valionarvosaannot

FCI:n C.I.B. sääntö ei ota kantaa Suomen kansallisten PK-kokeiden koulutustunnuksiin. Tällä hetkellä nämä on hyväksytty käyttötuloksiksi, mutta koska asiasta ei ole olemassa virallista sääntöä, sitä ei voi varmaksi taata, ettei asia voisi muuttua.

Hollanninpaimenkoirat voivat tästä eteenpäin osallistua näyttelyiden käyttöluokkaan, sekä kansallisissa että kansainvälisissä näyttelyissä seuraavilla käyttötuloksilla: koulutustunnus palveluskoirakokeen 1-luokasta tai pelastuskoirakokeen (IPOR) A-luokasta, PEKO-T koulutustunnus kansallisesta pelastuskoirakokeesta, FCI-HWT paimennuskokeesta 60 % maksimispisteistä (PAIME T) tai kansainvälisestä lammaskoirakokeesta vähintään 70 % maksimipisteistä tai mondioring 80 % maksimipisteistä.

Rotumääritelmä on päivittynyt myös Suomen Kennelliiton sivuille 20.2.2020. Suomen muotovalioarvon (FI MVA) säännöt pysyvät rodulla toistaiseksi ennallaan. Niiden muuttamiseksi tarvitaan esitys vuosikokouskutsuun ja päätös yhdistyksen vuosikokouksesta.

Yhteys: Jalostustoimikunta, jalostus@holsku.fi


17.1.2020 Yhteistyö Genoscoper Oy:n kanssa jatkuu

Genoscoper Oy jatkaa yhdistyksen yhteistyökumppanina myös vuonna 2020.

Yhdistyksen jäsenet voivat tilata verkkokaupasta UUSIA MyDogDNA-profiileja ja sen lisäosia -20 % alennuksella (vanhojen päivityksestä alennusta ei saa).

MyDogDNA-testipaketti sisältää muiden geenitestien lisäksi testit degeneratiivisen myelopatian (DM) sekä spongy degeneration with cerebellar ataksioiden (SDCA 1 & 2) varalle.

Alennuskoodin saa yhdistyksen jäsenten FB-ryhmästä, 01/2020 Holsku-lehdestä tai suoraan jalostustoimikunnalta. Koodi on tarkoitettu VAIN yhdistyksen jäsenten käyttöön. Jos koodin käytössä ilmenee väärinkäytöksiä se joudutaan ottamaan kokonaan pois käytöstä.

Yhteys: Jalostustoimikunta, jalostus@holsku.fi


12.11.2019 Toimihenkilöt 2020

Syyskokouksessa 9.11. tehtiin seuraavat henkilövalinnat.

Hallitus 2020

Outi Sipinen, puheenjohtaja
Saana Siitonen
Heidi Säynevirta
Anneli Fellman
Sanni Haapasalmi
Outi Soulasmaa
Anni Petäjoki

Jalostustoimikunta 2020

Katariina Granqvist, puheenjohtaja
Sanna Korhonen
Saana Siitonen
Heidi Säynevirta

Toiminnantarkastaja 2020

Sari Mehtovuori

Varatoiminnantarkastaja 2020

Anne Nyrönen

Koe- ja kilpailutoimikunnan puheenjohtaja

Paikka avoinna

PK-vastaava

Paikka avoinna

Tarvikemyyjä

Paikka avoinna

Uuden hallituksen järjestäytymiskokous pidetään joulukuussa Messukeskuksen näyttelyn yhteydessä. Avoimista toimihenkilöpaikoista voi ottaa yhteyttä hallitukseen.

Yhteys: hallitus@holsku.fi


4.11.2019 Tapahtumaa järjestämässä?

1. Tapahtumien osallistumismaksut suoritetaan yhdistyksen tilille FI59 5380 0820 0048 68. (Lisäys 12.2.2020: Tähän on tullut päivitys hallituksen alkuvuoden kokouksessa. Tarkista ajantaisin tieto täältä.)

2. Kun Tulorekisteri otettiin käyttöön 1.1.2019 toi se mukanaan ilmoitusvelvollisuuden maksetuista etuuksista. Tämä vuosi on vielä ns. siirtymäkautta, mutta ensi vuonna myöhässä tehdystä tulorekisteri-ilmoituksesta on tiedossa sanktioita. Tästä syystä on jatkossa erittäin tärkeää ottaa huomioon:

 • yhdistyksen nimissä järjestettävästä tapahtumasta kouluttajien, toimihenkilöiden, tuomareiden jne. kulukorvaukset maksetaan AINOASTAAN oikein täytettyä matkalaskua vastaan
 • matkalasku tulee toimittaa välittömästi tapahtuman jälkeen rahastonhoitajalle, joka hoitaa maksun ja tulorekisteri-ilmoituksen

Käteisellä EI MAKSETA yhdenkään henkilön kulukorvauksia, pois lukien ulkomaalaiset erikoisnäyttelytuomarit.

3. Tapahtumanjärjestämisestä aiheutuneista muista korvattavista kuluista tulee toimittaa joko alkuperäiset tai skannatut kuittikopiot mahdollisimman pian tapahtuman jälkeen rahastonhoitajalle.

Yhteys: rahastonhoitaja@holsku.fi


11.6.2019 MyDogDNA geeni- ja add-on-testit yhdistyksen jäsenille –20%

Suomen Hollanninpaimenkoirat ry on saanut vuodelle 2019 sponsorikseen Genoscoper Oy:n.

Yhdistyksen jäsenet voivat tilata verkkokaupasta MyDogDNA:n geenitestejä ja add-on testejä –20 % alennuksella.

MyDogDNA 2019 testipaketti sisältää muiden geenitestien lisäksi testit degeneratiivisen myelopatian (DM) sekä spongy degeneration with cerebellar ataksioiden (SDCA 1 & 2) varalle.

Alennuskoodi löytyy seuraavasta Holsku 2/2019 -lehdestä ja yhdistyksen jäsenten Facebook-ryhmästä. Sitä voi kysyä myös jalostustoimikunnalta. Koodi on tarkoitettu vain yhdistyksen jäsenten käyttöön. Jos koodin käytössä ilmenee väärinkäytöksiä, sponsori joutuu ottamaan sen kokonaan pois käytöstä.

Hollanninpaimenkoirien erikoisnäyttelyn ja nestendagin yhteydessä 6.7.–7.7.2019 Hartolassa on mahdollisuus otattaa koirasta MyDogDNA geenitesti Kennelliiton virallisen näytteenottajan toimesta. Tarkempi aikataulu ilmoitetaan myöhemmin.

Näytteenottoa varten koiran omistajan tulee itse tilata näytepaketti verkkokaupasta ja tuoda se mukanaan.

Yhteys: jalostus@holsku.fi


8.3.2019 Jäsenhakemuksiin ja jäsenyyksiin liittyen

Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n hallitus on päättänyt muuttaa toimintamallia jäsenhakemusten käsittelyssä turhan paperityön, tarpeettomien kustannusten ja erinäisten epäselvyyksien sekä sekaannusten välttämiseksi. Tästä lähtien yhdistyksen jäsenmaksu tulee olla maksettuna jo jäsenhakemusta jätettäessä ja kuitti maksetusta jäsenmaksusta tulee olla liitettynä jäsenhakemukseen. Maksuohjeet ja kulloinkin voimassa olevan jäsenmaksun summa löytyvät yhdistyksemme nettisivuilta (http://www.holsku.fi/yhdistys/jasenasiat). Ilman kuittia tulleita jäsenhakemuksia ei käsitellä. Mikäli jäsenhakemusta ei hyväksytä, luonnollisesti palautamme etukäteen maksetun jäsenmaksun henkilön tilille.

Kasvattajan ilmoittamaa pentuejäsenyyttä voi hakea vain henkilölle, jolla ei ole voimassa olevaa muuta jäsenyyttä yhdistyksessä. Pentuejäsenyys on voimassa ilmoitusvuoden ajan ja muuttuu pentuejäsenen näin halutessa varsinaiseksi jäsenyydeksi seuraavan vuoden alusta alkaen (ilmoitettava erikseen jäsensihteerille). Myös pentuejäsenyyshakemuksen liitteenä tulee olla kuitti maksetuista pentuejäsenmaksuista.


25.11.2018 Syyskokouksessa valitut toimihenkilöt

Hallitus 2019

Mari-Anne ’Nanne’ Hietakangas, puheenjohtaja
Marja Uusitalo
Susanna Kinnunen
Sanni Haapasalmi
Anneli Fellman
Heidi Säynevirta
Saana Siitonen

Järjestäytymiskokousta ei ole vielä pidetty.

Jalostustoimikunta 2019

Katariina Granqvist, puheenjohtaja
Liisa Kukkanen
Sanna Korhonen
Anneli Fellman
Marica Stolpe

Toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja 2019

Riitta Maunuksela
Mervi Vikman


21.11.2018 Yhdistyksen kansiot, arkistoidut asiakirjat ja muu paperimateriaali

Yhdistyksen syyskokouksessa päätettiin, että kaikki yhdistyksen paperiset asiakirjat tullaan käymään läpi. Samalla tarkistetaan, mitä tarvitsee säilyttää ja mitkä voi tuhota – säilytettävät asiakirjat tullaan tallentamaan sähköiseen muotoon.

Tähän hommaan perustettiin työryhmä, jossa vastuuhenkilöinä ovat Riitta Järvinen ja Kirsi Viik. Heille varmasti myös apu kelpaa tähän hommaan – ei ole mikään pieni asia kuitenkaan.

Eli jos sinulla on jotain yhdistyksen paperisia asiakirjoja säilytyksessä, otatko yhteyttä joko Riittaan tai Kirsiin.

Yhteys: Riitta Järvinen / Kirsi Viik, riitta.jarvinen@meevaller.fi / pyrytar@gmail.com


31.5.2018 Jalostustoimikunta tiedottaa – PEVISA

Lue tiedote kokonaisuudessaan: Jalostustoimikunta tiedottaa – PEVISA


20.5.2018 Foorumin käytöstä poisto

Yhdistyksen www-sivujen vanha keskustelufoorumi poistetaan käytöstä 23.5.2018 jälkeen.


23.3.2018 Jalostuksentavoiteohjelma JTO

Hollanninpaimenkoirien nykyinen JTO (jalostuksentavoiteohjelma) päättyy ensi vuoden loppuun. Uusimisen aikataulu on sellainen, että seuraavan viisivuotiskauden ohjelma tulee olla Kennelliitossa ensi kevääksi. Koska JTO:hon tulee kirjata mm. muunnosristeytyksistä ja mahdollisesta pevisasta, jalostustoimikunta haluaa, että uuden kauden JTO käsitellään yhdistyksemme yleiskokouksessa, toisin sanoen tulevana syksynä. Ehdotus toimitetaan jäsenistön kommentoitavaksi hyvissä ajoin ennen kokousta, joten valmistelutyöt täytyy aloittaa näinä päivinä.

Etsimme nyt jalostusasioista kiinnostuneita henkilöitä mukaan JTO:n valmistelutyöhön. Siis kirjoittamaan, kokoamaan ja laskemaan ajantaisisia tilastoja jne. Jos haluat osallistua työpanoksellasi, ilmoittaudu maaliskuun aikana sähköpostitse.

Yhteys: jalostus@holsku.fi


12.3.2018 Keskustelua PEVISAsta

Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n jalostustoimikunta alkaa työstämään hollanninpaimenkoirien PEVISAa (Perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelma) yhdistettäväksi JTO:hon sen seuraavalle voimassaolokaudelle.

PEVISA-ohjelman tavoitteena on:

1) Ennaltaehkäistä tai vähentää sellaisten perinnöllisten vikojen ja sairauksien leviämistä rodussa, jotka;

 • alentavat koiran elinkykyä tai -toimintoja
 • aiheuttavat koiran elämänlaadun huonontumisen
 • vähentaävät koiran jalostuskelpoisuutta

2) Turvata rodun geneettinen monimuotoisuus, jotta saataisiin rajoitettua haitallisten geenien leviäminen ja tuettua rodun kestävää kehitystä.

Avaamme keskustelun jäsenillemme, jotta voimme ottaa ehdotuksenne huomioon mahdollisen PEVISAn laatimisessa. Toivomme avointa, rotuamme eteenpäin vievää keskustelua! Kaikki mielipiteet niin puolesta kuin vastaankin, ovat tervetulleita.

Kun PEVISA on saatu laadittua, se esitetään/ hyväksytään yhdistyksemme yleiskokouksessa, jonka jälkeen esitys viedään rotujärjestoön (SPKL) yleiskokouksen käsittelyyn.

Keskustelu on avoinna Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n vain jäsenille -Facebook-ryhmässä 15.5.2018 asti. Ehdotuksia PEVISAn sisälloöstä voi toimittaa sähköpostitse 15.5.2018 asti.

Jalostustoimikunta kokoaa PEVISAn jäsenistön antaman palautteen perusteella, jonka jälkeen kutsutaan yleiskokous koolle päättämään PEVISAsta. Jalostustoimikunta kokoaa PEVISAn jäsenistön antaman palautteen perusteella 30.5.2018 mennessä.

Yhteys: jalostus@holsku.fi


19.1.2018 Jalostusurokset

Omistatko uroksen, jota saa käyttää jalostukseen sopivan nartun löydyttyä? Mikäli omistat, pyydämme sinua ilmoittamaan uroksesi tiedot jalostustoimikunnalle.

Lisätietoja: Jalostusurokset-sivu