Tiedotteet

22.4.2022 Jalostustoimikunta tiedottaa: terveystulokset

Olemme jalostustoimikunnassa saaneet hyvään alkuun terveystulosten listauksen ja lista täyttyykin pikkuhiljaa! Jatkossa jalostustoimikunta vastaanottaa terveystulokset- ja muut liitteet osoitteeseen holskuterveys@gmail.com. Toivomme, että jokainen lähettäjä huolehtii itse tarvittaessa henkilötietojen peittämisestä ennen tietojen lähetystä. Julkaisemme terveystiedot julkisella listalla vain luvan saatuamme, joten annathan meille vielä erillisen julkaisuluvan liitteiden lähetyksen yhteydessä.

Yhteys: Jalostustoimikunta, jalostus@holsku.fi


21.4.2022 Jalostustoimikunta tiedottaa: uroslista

Jalostustoimikunta ottaa käyttöön uuden lomakkeen, jonka kautta jatkossa vastaanotamme uroslistan tiedot. Liitteet lähetetään osoitteeseen: holskuterveys@gmail.com. Lomake löytyy uroslista -otsikon alta.

Lomakkeen myötä toivomme, että koiran tietojen lähettäminen on entistä helpompaa. Otamme mielellämme vastaan palautetta lomakkeen toimivuudesta sähköpostitse.

Yhteys: Jalostustoimikunta, jalostus@holsku.fi


18.3.2022 Jalostustoimikunta tiedottaa: Uroslista

Jalostustoimikunta on päättänyt, että nykyiselle uroslistalle saa jatkossa julkaista myös muita terveystietoja.

Uroksen omistaja voi halutessaan ilmoittaa seuraavat tiedot: MyDogDna- profiili, DNA-profiili, DM, SDCA1, SDCA2, von Willebrandt, kilpirauhastulokset, K-locus (laboratorio mainittava tai jälkeläisnäyttö) ja pitkäkarvan kantajuus. Ilmoittajan tulee olla koiran omistaja tai jos koiran tiedot/tulokset ilmoittaa joku muu kuin omistaja, tämän tulee olla yhdistyksen jäsen ja hänellä tulee olla lupa tietojen antamiseen.

Jalostustoimikunta tulee julkaisemaan lomakepohjan www.holsku.fi sivustolle, jonka kautta tietojen lähettäminen yksinkertaistuu. Toimitathan tietojen yhteydessä viralliset lomakkeet myös jalostustoimikunnalle.

Yhteys: Jalostustoimikunta, jalostus@holsku.fi


18.3.2022 Yhdistys tukee paikallistoimintaa – vetäjiä kaivataan

Hallitus 2022 on päättänyt tukea paikallistoiminnan osastoja 100 eurolla/vuosi. Tuen voi käyttää paikallistoiminnan koulutuksiin, seminaareihin yms toimintaan.
Yhdistys tarvitsee myös lisää aktiivisia paikallistoiminnan vetäjiä.

Yhteys: Hallitus, hallitus@holsku.fi


4.2.2022 Vuoden holsku 2020-2021

Koronan takia vuoden holsku pisteet lasketaan yhteen vuosilta 2020-2021. Vuoden holskut 2020-2021 palkitaan yhdistyksen kevätkokouksessa 23.4.2022.

Lähetä meille koirasi pisteet sähköpostitse 1.4.2022 mennessä.

picture_as_pdfVuoden holsku 2020-2021 -kilpailun säännöt

Yhteys: Outi Sipinen, outisipinen@gmail.com


4.2.2022 MyDogDNA-alennuskoodi

MyDogDNA on tänäkin vuonna antanut Suomen Hollanninpaimenkoira ry:n jäsenille alennuskoodin. Jos olet jäsen, niin kysy koodia sähköpostitse hallitukselta: hallitus@holsku.fi

Lue lisää MyDogDNA-testistä: https://mydogdna.com/

Testaathan holskusi, niin saamme rotumme kokonaiskuvaa selkeämmäksi esimerkiksi seuraavien testipaketin tarjoamien tietojen osalta: DM, SDCA1 & 2, vonWillebrandin tauti, geneettinen monimuotoisuus. Lisäksi testin avulla saat muun muassa selville voiko koirasi olla maskittomuuden tai pitkäkarvan kantaja.


14.1.2022 Vuoden 2022 leirin suunnittelu

Nyt olisi mahdollista päästä vaikuttamaan vuoden 2022 leiriin vastaamalla tähän kyselyyn. Myös leirin suunnitteluryhmään on vielä mahdollista päästä mukaan. Vastausaikaa kyselyyn on 13.2.2022 asti.

Yhteys: Sanni Haapasalmi, sanni.haapasalmi@gmail.com


1.12.2021 Jalostustoimikunta tiedottaa: Terveystuloslistat

Jalostustoimikunta alkaa julkaista yhdistyksen nettisivuilla DM-, SDCA1- ja SDCA2-geenitestien tuloksia, kilpirauhastutkimuksen tuloksia ja tietoja autoimmuunisairauteen sairastuneista koirista. DM-, SDCA1- ja SDCA2-geenitestien osalta tiedot julkaistaan muodossa “terve”, “kantaja” tai “sairas”. Kilpirauhastutkimustuloksista julkaistaan tulokset T4, TSH, T4/TSH osalta muodossa “ok” tai “poikkeava” (ei viitearvojen sisällä) ja TgAA osalta muodossa “negatiivinen” tai “positiivinen”. Geenitestien ja kilpirauhastutkimusten tulokset julkaistaan omistajan luvalla ja koiran oman, virallisen testituloksen perusteella. Autoimmuunisairauteen sairastuneiden koirien osalta riittää omistajan oma ilmoitus ja suostumus tiedon julkaisuun.

Tiedot voi ilmoittaa sähköpostitse jalostus@holsku.fi

Päivitys 20.4.2022: Ajantasainen ohjeistus tulosten toimittamiseen löytyy täältä


1.12.2021 Jalostustoimikunta tiedottaa: Keinosiemennykset

Jalostustustoimikunta on kiinnittänyt huomiota keinosiemennyksen suureen osuuteen hollanninpaimenkoirien kasvatuksessa.

Kennelliiton keinosiemennysohjeessa todetaan, että koiran keinosiemennyksen syynä ei saa olla nartun tai uroksen haluttomuus tai kyvyttömyys normaaliin astutukseen. Kennelliiton yleisen jalostusstrategian mukaan jalostukseen tulee käyttää vain koiria, jotka pystyvät lisääntymään luonnollisesti ja hoitamaan pentujaan. Sekä nartun että uroksen tulee olla halukas luonnolliseen astutukseen. Uroksia, jotka eivät ole aiemmin kyenneet astumaan normaalisti tai joilla on puutteellinen sukuvietti, ei tule käyttää jalostukseen keinosiemennyksenkään avulla.

Hollanninpaimenkoirien jalostussuositukset päättää yleiskokous. On mahdollista, että pentue täyttää yleiskokouksen asettamat jalostussuositukset, vaikka yhdistelmä olisikin joltain osin Kennelliiton suositusten vastainen.

Jalostustoimikunta painottaa, että Kennelliiton jalostusstrategia koskee kaikkia rotuja.

Jalostukseen tulisi käyttää ainoastaan sellaisia koiria, jotka pystyvät lisääntymään luonnollisesti ja hoitamaan pentujaan. Nartun omistaja/jalostusoikeuden haltija ja uroksen/sperman omistaja ovat erityisesti vastuussa Kennelliiton eettisten ohjeiden noudattamisesta.

Yhteys: Jalostustoimikunta, jalostus@holsku.fi


22.9.2021 Syyskokouksen päivämäärä lehdessä väärin

Holsku-lehdessä 3/2021 on päässyt tapahtumaan painovirhe syyskokouskutsun päivämäärässä. Kokouksen oikea päivämäärä on lauantai 16.10.2021! Muuten lehdessä jaetun kokouskutsun tiedot pitävät paikkansa ja jäsenistölle on lähetetty sähköpostitse uusi kokouskutsu 22.9.2021.