Tiedotteet

31.8.2021 Hallitus tiedottaa: Tukea jäsenistölle virallisiin silmätarkastuksiin

Suomen Hollanninpaimenkoirat ry tukee jäsentensä omistamien hollanninpaimenkoirien virallista silmätarkastusta 10 eurolla. Tuki on koskee ajalla 1.10.2021-31.12.2022 tehtyjä silmätarkastuksia. Tukea on mahdollista saada useammalle koiralle, mutta samalle koiralle tukea on mahdollista saada vain yhden (1) kerran. Tuki koskee vain jäsenen omistuksessa olevia koiria. Tuki maksetaan jäsenille kuittia vastaan. Kuitit tulee lähettää sähköpostilla osoitteeseen hallitus@holsku.fi. Hallitus pidättää oikeuden perua tämä päätös tuen maksamisesta painavista syistä kuten yhdistyksen taloudellinen tilanne.

Yhteys: Hallitus, hallitus@holsku.fi


5.4.2021 Hallitus tiedottaa: Uusi JTO

11.2.2021 voimaan tullut JTO on herättänyt keskustelua jäsenistön keskuudessa. Hallitus toteaa, että kevään 2020 yleiskokouksen hyväksymät JTO:n jalostussuositukset on lähetetty sellaisenaan Kennelliiton jalostustieteellisen toimikunnan käsiteltäväksi 4.2.2021. Kennelliiton jalostustieteellinen toimikunta on kokouksessaan 11.2.2021 poistanut suosituksen selkäkuvauslausunnon uusimisesta. Karkeakarvaisen muunnoksen osalta Kennelliitto on todennut, että lieviä tai kohtalaisia kammiokulman muutoksia omaava koira tulee yhdistää silmien osalta terveeksi tutkittuun koiraan. Lisäksi Kennelliitto on poistanut seuraavan osan jalostussuosituksista: “Jalostussuositusten täyttäminen ei takaa puoltoa, vaan jokainen yhdistelmä arvioidaan annettujen tietojen ja jalostustoimikunnan omien tietojen perusteella. “

5.4.2021 Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n hallitus

Yhteys: Hallitus & jalostustoimikunta, hallitus@holsku.fi / jalostus@holsku.fi


27.2.2021 Jalostustoimikunta tiedottaa: Uroslista

Urosten omistajat huomio! On aika päivittää harmittavan vähälle huomiolle jäänyttä uroslistaa. Rodun elinvoimaisena
pitäminen vaatii sitä, että mahdollisimman paljon eri yksilöitä saataisiin käytettäväksi jalostukseen. Jalostustoimikunta on päättänyt uudistaa uroslistaa ja helpottaa urosten ilmoittamista sinne.

Jalostusuros-listan ohjeistus


30.1.2021 Jalostustoimikunta tiedottaa: Pentueilmoituslomake

Jalostustoimikunta on tehnyt pentueilmoituslomakkeen, jonka kautta jatkossa kaikkien yhdistyksen kasvattajien tulee ilmoittaa suunnitellut ja syntyneet pentueensa. Lomakkeen kautta voi myös pyytää pentuetta poistettavaksi listalta. Syntyneet pentueet poistetaan listalta automaattisesti pentujen täyttäessä 12 viikkoa, ellei kasvattaja itse pyydä ilmoituksen poistoa aiemmin. Samalla lomakkeella yhdistyksen jäsenet voivat ilmoittaa itsensä yhdistyksen kasvattajalistalle pentueilmoituksen yhteydessä. Lomakkeen tarkoituksena on helpottaa sekä kasvattajien pentueiden ilmoittamista että jalostustoimikunnan työtä.

Pentueilmoituslomake

Mikäli sinulla on ongelmia lomakkeen täyttämisessä tai haluat antaa palautetta ja kehitysideoita lomakkeeseen, ota yhteyttä jalostustoimikuntaan (jalostus@holsku.fi).


18.11.2020 Leiri 2021

Vuosi alkaa olla loppumaisillaan ja aika suunnata katse kohti tulevaa vuotta. Ensi vuodelle olisi tarkoitus järkätä leiri jossain vaiheessa, kunhan tämä korona antaa mahdollisuuden. Leirin suunnittelun helpottamiseksi otan vastaan toiveita mitä haluatte tulevalta leiriltä. Missä päin leiri halutaan järjestää? Mitä lajia haluatte harrastaa / kokeilla? Mihin aikaan vuodesta leiri järjestetään?

Samalla kyselen halukkuutta osallistua leirin suunnittelu-organisaatioon. Etsin kanssani järjestäjiä organisaatioon: majoitus- ja ruokailu-vastaava, kouluttaja-vastaava, mainos-vastaava, ohjelma-vastaava. Kyselyyn vastaamalla pääset vaikuttamaan ensi vuoden leirin järjestämiseen, vaikka et olisikaan halukas osallistumaan leirin itse järjestelyihin.

Linkki kyselyyn

Vastaa viimeistään 17.1.2021!

Yhteys: Sanni Haapasalmi, sanni.haapasalmi@gmail.com


30.9.2020 Kevät/syyskokouksessa käsitellyt asiat

Toimihenkilöt 2021

Hallitus 2021

 • Outi Sipinen, puheenjohtaja
 • Outi Soulasmaa
 • Sanni Haapasalmi
 • Anni Petäjoki
 • Saana Siitonen
 • Anneli Fellman
 • Anni Roiha

Jalostustoimikunta 2021

 • Saana Siitonen, puheenjohtaja
 • Sanna Korhonen
 • Ulrika Biström
 • Dita Trög
 • Anni Roiha

Muut toimihenkilöt

 • Toiminnantarkastaja 2021: Katariina Granqvist
 • Varatoiminnantarkastaja 2021: Ulrika Biström
 • Koe- ja kilpailutoimikunnan puheenjohtaja: Anni Roiha
 • Erikoisnäyttelyn puheenjohtaja 2022: Tarja Wink (Erikoisnäyttely tullaan pitämään Oulussa 2.7.2022)

Uudet Kunniajäsenet

 • Ulla Eerikäinen
 • Tarja Wink
 • Minna Pärssinen

Muut käsitellyt asiat

Jalostustoimikunnalta saatu uusi muotovaliosääntö- esitys hylättiin. Asiasta äänestettiin kokouksessa ja sääntöä ei hyväksytty. Säännön muuttamisen mietintää jatketaan ja tehdään uusi muotovalio-esitys todennäköisesti kevätkokouksessa 2021. Muotovaliosäännössä eniten kielteisyyttä herättivät lajien, joissa ei ole ollenkaan laukauksia, hyväksyntä muotovaliosääntöön. Laukausvarmuudessa koettiin olevan jo sen verran ongelmia, että asiaa ei haluta lieventää niin, että ilman laukausten testaamista koira voisi saada valio-arvonimikettä.

Kokouksessa päätettiin lähteä työstämään WDSF holsku MM-kisoja vuodelle 2023. WDSF:lle päätettiin vastata alustavasti myöntyvästi vastaanottaa MM-kisat Suomeen vuonna 2023. Nyt perustettava toimikunta tekee ja toimittaa budjetti-esityksen hallitukselle kisojen järjestelyihin liittyen. Kokouksessa annettiin hallitukselle valtuudet hyväksyä tai hylätä budjettilaskelma ja tehdä sen perusteella lopullinen päätös, onko yhdistyksellä mahdollisuutta kisoja järjestää. Budjettilaskelman hyväksymisen jälkeen lähetetään lopullinen varmistus/hylkäys WDSF:lle tämän vuoden puolella. MM-toimikunnan puheenjohtajaksi valittiin kokouksessa Tarja Wink, jolle annettiin kokouksessa lupa kasata tarvittavat ihmiset toimikunnan henkilöiksi, jotta budjettilaskelma saadaan tehtyä ja lopullinen päätös kisoista tehtyä laskelman perusteella. Jos kisat hyväksytään ja asia lähtee etenemään, voidaan puheenjohtajaa tarvittaessa vaihtaa yhdistyksen kokouksen päätöksellä.

Kannatusjäsenyyttä ei lähdetty muuttamaan, sillä kannatusjäsenyys haluttiin jättää entiselleen, eikä muuttaa sitä ulkomaisia jäseniä varten. Tehtiin uusi sääntömuutosehdotus “etäjäsenyydestä”, mikä mahdollistaisi ulkomailla asuvien henkilöiden seurata Suomen hollanninpaimenkoirien toimintaa mm. sosiaalisen median kautta.

Monia sääntömuutoksia hyväksyttiin, mutta joitain myös hylättiin. Osaan tehtiin vielä pieniä sanamuutoksia. Sääntömuutoksista on erillinen muistio, mistä näkee esityksessä olleet säännöt sekä kokouksessa tehdyt muutokset, hyväksynnät ja hylkäykset. Sääntömuutoksia työstetään vielä kokouksessa tehtyjen esitysten mukaisesti ja uudet sääntömuutokset sekä jo tässä kokouksessa kertaalleen hyväksytyt säännöt tullaan käsittelemään vielä uudestaan kevätkokouksessa 2021.Mikäli kokouksessa ei tule enää uusia muutoksia/hylkäyksiä, tullaan sääntömuutoksia hakemaan jo ensi vuonna. Sääntömuutoksista saa lähettää vielä kommentteja/ehdotuksia hallitukselle tammikuun loppuun asti.

Jäsenmaksut pidetään samana vuonna 2021.

picture_as_pdfSääntömuutosmuistio


25.6.2020 Uusi HolskuShop avattu!

Hei holskuväki! Nyt on avattu yhdistykselle aivan uudenlainen kerhotuotekauppa, HolskuShop, josta löytyy tuotteita joka lähtöön! Aivan mahtavia avajaistarjouksia! Tarjolla niin vaatteita, kasseja, päähineitä, sateenvarjoja… Ehdotuksia tuotteista ja kuvista jne otetaan jatkon kannalta myös vastaan! Myös ehdotuksia uusista holskuaiheisista kuvista ja/tai kuvantekijöistä otetaan vastaan.

ALEALEALEALE!

Samalla kerhon vanha tuotemyyntivarasto myydään alennushinnoin pois. Tuotteita erittäin rajoitetusti, joten varaa pian omasi! Jäljellä olevat tuotteet ja koot näet kuvista. Tarvittaessa hintoihin lisätään postimaksu, mikä ei kovin suuri ole toki tuotteita voi varata ja noutaa esim. tulevalta holskuleiriltä elokuun lopussa. Molemmilla tavoilla tuet Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:tä!

Vanha varasto:

 • T-paidat 5 €
 • Holskukuvalliset vetoketjunvetimet ja avaimenperät 1,50 €
 • Naru-avaimenperät 3 €
 • Hihamerkit 5 €
 • Treenitaskut yhdistyksen hihamerkillä 35 €

Näistä ota yhteyttä rahastonhoitajaan.

Yhteys: rahastonhoitaja@holsku.fi


20.4.2020 Koronaviruksen vaikutus yhdistyksen toimintaan

Tämä tiedote on lähetetty sähköpostitse osoitteensa ilmoittaneille jäsenille.

Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n hallitus on joutunut tekemään seuraavia päätöksiä vallitsevasta koronavirustilanteesta johtuen:

Yhdistyksen kevätkokous 4.4.2020 Hämeenlinnassa jouduttiin perumaan. Hallitus ei vielä tiedä, pystytäänkö kevätkokous pitämään toisena ajankohtana vai siirretäänkö kevätkokouksessa käsiteltävät asiat suoraan syyskokoukseen. Toivomme jäsenistöltä ymmärrystä ja malttia tässä uudessa tilanteessa, joka nyt vallitsee. Koronavirustilanne vaikuttaa myös holsku-hallituksen työskentelyyn, joten joissakin asioissa voi kestää tänä vuonna hieman tavanomaista pidempään. Vuoden Holsku 2019 palkinnot postitetaan voittajille heti kun mahdollista.

Suomen Kennelliitto on päättänyt hallituksen kokouksessaan 9.4.2020, että 1.6.-31.7.2020 järjestettävät koiranäyttelyt voidaan perua tai siirtää järjestettäviksi 1.8.2020-30.4.2021.

Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n hallitus on tehnyt päätöksen, että hollanninpaimenkoirien erikoisnäyttely Oulussa 4.7.2020 joudutaan valitettavasti perumaan. Tässä tilanteessa emme koe erikoisnäyttelyn järjestämistä järkeväksi ja turvalliseksi, joten seuraavan kerran erikoisnäyttely tullaan järjestämään 10.7.2021 Pöytyällä ja sen jälkeen toivottavasti paremmalla onnella Oulussa vuonna 2022. Erikoisnäyttelyn yhteydessä pidettäväksi suunniteltu agilityn rotumestaruuskilpailu siirtyy syyskuulle, ja se järjestetään Keminmaassa 19. tai 20.9 (aika tarkentuu myöhemmin). Myös muita vuodelle 2020 suunniteltuja tapahtumia voidaan joutua perumaan tai siirtämään. 

Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n hallitus haluaa muutenkin ottaa vallitsevan pandemiatilanteen huomioon. Tilanne on varmasti monille raskas, joten hallitus on tehnyt päätöksen antaa jäsenille kuukauden lisää maksuaikaa vuoden 2020 jäsenmaksuille. Jäsenmaksun uusi eräpäivä on siten 31.5.2020. Mikäli haluatte jatkaa yhdistyksen jäsenenä, mutta jäsenmaksu tuottaa vallitsevassa tilanteessa ongelmia, voitte aina ottaa yhteyttä jäsensihteeriimme  ja pyytää lisää maksuaikaa/ sopia maksun suorittamisesta useammassa erässä. Jos et kuitenkaan halua enää jatkaa yhdistyksen jäsenenä, toivomme siitäkin ilmoitusta jäsensihteerille. Tällä tavalla saamme nopeammin päivitettyä jäsenrekisterimme ajan tasalle, eikä meidän tarvitse turhaan käyttää aikaamme maksumuistutuksiin tai erottamisten miettimiseen.

Kaikesta huolimatta, nautitaan keväästä ja yhteisestä ajasta koiriemme kanssa!

Tervettä kevään jatkoa toivottaa,
Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n hallitus

Yhteys: Jäsensihteeri, jasensihteeri@holsku.fi


15.3.2020 Kennelliitto ja Palveluskoiraliitto peruu kaikki kevään koiraharrastustapahtumansa

Kennelliiton hallitus päätti 12.3.2020 toimenpiteistä, joilla pyritään estämään COVID-19 -koronaviruksen leviämistä. Kaikki koiranäyttelyt, kokeet ja kilpailut sekä Kennelliiton järjestämät muut tilaisuudet perutaan 31.5.2020 saakka. Myös kaveri- ja lukukoirien vierailut perutaan.

Suomen Palveluskoiraliitto seuraa Suomen Kennelliiton linjausta toimista koronaviruksen suhteen. Kaikki Palveluskoiraliiton hallinnoimien lajien kokeet, kilpailut ja testit perutaan ajalta 13.3.-31.5.2020. Myös kurssit perutaan tältä ajalta sekä Palveluskoiratapahtuma (erikoisnäyttely).

Lisätietoja Kennelliiton tiedoitteessa.


10.3.2020 Rotumääritelmään muutos – Hollanninpaimenkoirille käyttökoiran asema

Touko-kesäkuussa 2019 Hollannin molemmat hollanninpaimenkoirayhdistykset VVHH ja NHC äänestivät sen puolesta, että FCI:ltä voidaan anoa rodulle käyttökoirastatus. Lopullisesti asian eteenpäinviemisestä päätti rodun kotimaan kennelliitto Raad Van Beheer. Perjantaina 10.1.2020 Raad Van Beheer ilmoitti rodun kotimaan yhdistyksille, että vuonna 2019 FCI:lle jätetty anomus hollanninpaimenkoirien kaikkien karvamuunnosten käyttökoirastatuksesta on hyväksytty FCI:n yleiskomiteassa 21.12.2019. Tämä tarkoittaa, että käyttökoirastatus koskee kaikkia FCI:n jäsenmaita ja yksittäinen maa ei voi päättää asiasta toisin. Rotumääritelmä muuttui vain FCI:n luokituksen osalta. Hollanninpaimenkoira on jatkossa käyttö- ja paimenkoira, joka valioituu kansainväliseksi muotovalioksi (C.I.B.) käyttökoetuloksella.

Jatkossa hollanninpaimenkoira voi:

 • vastaanottaa CACIT (kansainvälinen käyttösertifikaatti) ja CACITR (kansainvälinen paimennussertifikaatti)
 • saada tittelit C.I.T. (kansainvälinen käyttövalio) ja C.I.TR. (kansainvälinen paimennusvalio)
 • osallistua KV-näyttelyissä käyttöluokkaan (ennen oli mahdollista vain kansallisissa näyttelyissä ja käyttöluokkaan vaadittiin käyttövalionarvo)

Rotumääritelmän muutoksen jälkeen hollanninpaimenkoira saa 4 CACIB:lla kansainvälisen näyttelyvalion arvon C.I.E. Kansainväliseen muotovalionarvoon C.I.B. riittää 2 CACIB:ia ja lisäksi tarvitaan hyväksytty käyttökoetulos. Vaadittavat käyttökoetulokset löytyvät Kennelliiton sivuilta: https://www.kennelliitto.fi/lomakkeet/kansainvaliset-valionarvosaannot

FCI:n C.I.B. sääntö ei ota kantaa Suomen kansallisten PK-kokeiden koulutustunnuksiin. Tällä hetkellä nämä on hyväksytty käyttötuloksiksi, mutta koska asiasta ei ole olemassa virallista sääntöä, sitä ei voi varmaksi taata, ettei asia voisi muuttua.

Hollanninpaimenkoirat voivat tästä eteenpäin osallistua näyttelyiden käyttöluokkaan, sekä kansallisissa että kansainvälisissä näyttelyissä seuraavilla käyttötuloksilla: koulutustunnus palveluskoirakokeen 1-luokasta tai pelastuskoirakokeen (IPOR) A-luokasta, PEKO-T koulutustunnus kansallisesta pelastuskoirakokeesta, FCI-HWT paimennuskokeesta 60 % maksimispisteistä (PAIME T) tai kansainvälisestä lammaskoirakokeesta vähintään 70 % maksimipisteistä tai mondioring 80 % maksimipisteistä.

Rotumääritelmä on päivittynyt myös Suomen Kennelliiton sivuille 20.2.2020. Suomen muotovalioarvon (FI MVA) säännöt pysyvät rodulla toistaiseksi ennallaan. Niiden muuttamiseksi tarvitaan esitys vuosikokouskutsuun ja päätös yhdistyksen vuosikokouksesta.

Yhteys: Jalostustoimikunta, jalostus@holsku.fi