Rotumestarit

Rotumestarit

Suomen Hollanninpaimenkoirat ry on järjestänyt vuosittain hollanninpaimenkoirien rotumestaruuskilpailut jo vuodesta 2001 alkaen.

Rotumestaruuskilpailujen säännöt

Joko koiran omistajan tai sen ohjaajan on oltava Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n jäsen kilpaillakseen rotumestaruus-tittelistä. Rotumestaruus-kilpailuun voivat osallistua vain hollanninpaimenkoirat, jotka on rekisteröity FCI:n hyväksymään rekisteriin. Kuitenkin myös muut, kuin yhdistyksen jäsenet saavat ko. kokeisiin osallistua, mutta kyseiset koirakot eivät voi kilpailla rotumestaruudesta. Kaikki hollanninpaimenkoirien karvamuunnokset kilpailevat keskenään rotumestaruudesta samoissa kisoissa.

Rotumestaruuskisat järjestetään joko erillisinä vain hollanninpaimenkoirille järjestetyissä kisoissa tai kunkin lajin virallisten kokeiden yhteydessä. Kaikissa kokeissa noudatetaan myös aina ko. lajin virallisia koeohjeita ja –sääntöjä esim. osallistumisoikeudesta tms. Kaikissa lajeissa rotumestaruuskisoihin osallistuvat suostuvat siihen, että heidän ja koiriensa nimet ja tulokset sekä kisoissa otettuja kuvia voidaan julkaista yhdistyksen nettisivuilla ja lehdessä.

Nämä säännöt on hyväksytty Suomen Hollanninpaimenkoirat ry:n hallituksessa 28.8.2018 ja ne ovat voimassa kunnes niitä katsotaan tarpeelliseksi muuttaa.

picture_as_pdfRotumestaruussäännöt